Kristjan Pruul • 13. veebruar 2018
Jaga lugu:

Saaremaa elektroonikatööstuse emafirma käive kasvas

Incap Electronics Estonia emafirma käive kasvas mullu veerandi võrra  Foto: Incap Electronics

Saaremaal mõõte- ja katseseadmeid tootva tehase omanik Incap teatas, et möödunud aastal õnnestus kontsernil käivet kasvatada veerandi ja kasumit viiendiku võrra.

Eestis ja Indias tehast pidava Incapi tegevjuht Vesa Mäkelä rõõmustas börsiteates ettevõtte hea käekäigu üle ning märkis, et investeeringud nii India kui ka Eesti tehases on jõudnud õigel ajal lõpule ning edaspidi on võimalik käivet kasvatada ka märkimisväärseid investeeringuid tegemata.

„Incapi geograafiline asend on strateegilises mõttes oivaline. Meil on madalate kuludega tootmisbaasid nii Euroopas kui Aasias ning mõlemad tehased pakuvad maailmatasemel toodangut,“ ütles Mäkela.

Incap Groupi käive kasvas 38,6 miljonilt eurolt 48,5 miljonile eurole. Võrdluseks: Incap Estonia käive oli 2016. aastal 10,5 miljonit eurot. 2017. aastal kasvas käive nii Indias kui ka Eestis, teatas kontsern.

Varasem kahjum Eestis teeb muret

Incapi aktsiate väärtus sõltub suuresti tütarfirmade käekäigust, tõdetakse börsiteates. Möödunud aastal tütarfirmade osakute allahindlust vajalikuks ei peetud, kuid erinevalt India tehasest on Eestis risk allahindlusteks siiski olemas, sest varasemalt on siin teenitud kahjumit.

Viimase aasta tulemusi Eesti kohta ei avalikustatud, kuid 2016. aasta majandusaasta aruandes oli Incap Electronics Estonial 8,3 miljonit eurot jaotamata kahjumit. Eesti ettevõte teenis 2016. aastal 345 000 eurot kasumit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas