Lauri Teder • 15. veebruar 2018
Jaga lugu:

Olainfarmi müügikäive jäi eelmise aasta tasemele

Foto: EPA

Läti ravimitootja Olainfarmi mullune müügikäive jõudis 9,19 miljoni euroni, peatudes teisisõnu samal tasemel kui 2017. aasta jaanuaris, näitas kontserni värske aruanne.

Lätis, oma kodumaal ja jätkuvalt kõige oluliseimal turul (sealt pärines 32% käibest), kasvatas Olainfarm müügitulu 18%. Kasvu pani ravimifirma suuresti oma tütarettevõtte Latvijas Aptieka arvele, mis teenis 12 kuuga 2,03 miljonit eurot - 18% enam kui aasta varem.

Mahtude poolest teisel kohal (19% käibest) oleval Venemaal kahanesid tulud aga 27%. Valgevenes, Ukrainas ja Kasahstanis kerkis Olainfarmi müügikäive vastavalt 5%, 222% ja 131%. Suurim langus toimus Hollandis, kus ravimitootja kogus tervelt 89% vähem tulu kui aasta eest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum