Mait Kraun • 15. veebruar 2018
Jaga lugu:
USA jaemüük on viimastel kuudel aeglustunud.  Foto: Reuters

USA jaemüük kasvas septembris napilt

USA jaemüügikasv oli septembris napilt plussis, ameeriklased kulutasid vähe restoranides, toidupoodides ja bensiinijaamades. See on tekitanud spekulatsioone, et USA majandus oli suve lõpus aeglustumas, vahendab MarketWatch.

Jaemüük kasvas septembris vaid 0,1 protsenti, teatas Ühendriikide valitsus esmaspäeval. Wall Streeti ökonomistid ootasid 0,6protsendilist kasvu, selgub Econoday andmetest. Ka augustis suurenes jaemüük vaid 0,1 protsenti.

Osaliselt võis jaemüüki segada orkaan Florence, USA valitsus teatas, et täpset mõju ei ole suudetud arvutada.

Kõige kehvemini läks restoranidel ja baaridel. Müük vähenes nendes 1,8 protsenti, mis on suurim langus alates 2016. aastast. Tõsi, 12 kuu lõikes on restoranide müük siiski 7,1 protsenti kasvanud. Müük vähenes järsult ka bensiinijaamades ja kaubamajades.

Interneti jaemüüjate müük kasvas 1,1 protsenti, automüük suurenes 0,8 protsenti. Kui autode müük poleks suurenenud, oleks jaemüük tervikuna septembris langenud.

„Tundub, et tarbimine on siiski jätkuvalt tugev ning peaks püsima hea ka järgnevates kvartalites,“ ütles investeerimisfirma Plante Moran Financial Advisorsi investeeringute juht Jim Baird.

Jaga lugu:
Hetkel kuum