Mait Kraun • 21. veebruar 2018
Jaga lugu:

Tehniline analüüs: kuhu liigub S&P 500 indeks?

Aktsiagraafik  Foto: Bloomberg

Tuntud Elliotti lainete tehniline analüütik Avi Gilburt ütles, et S&P 500 indeksil on peagi ees otsustav moment, kus selgub, kas 3000 punkti piir ületatakse või mitte.

„Turuosalised üritavad praegu aru saada, kui pikalt võiks aktsiaturud veel tõusta. Mina aga arvan, et sellel nädalal võib alata järjekordne langus. Enne seda, kui neljas laine on läbi, testib S&P 500 indeks hiljutisi põhjasid uuesti või langeb nendest isegi veidi madalamale,“ kirjutas Avi Gilburt portaalis MarketWatch.

Gilburti tehnilist analüüsi saab vaadata siit.

„Samas tasub meelde tuletada, et Elliotti viie laine analüüsis käitub kõige ettearvamatumalt just neljas laine,“ nentis ta. Selle tõttu peame Gilburti sõnul turult eeldama ka lühiajalisi pöördeid ja kõikumisi.

Neljanda laine puhul oleme analüütiku hinnangul jätkuvalt b-laine juures. „Kui alla 2700 punkti toetustaset indeks ei lange, siis võime selles faasis püsida mitu nädalat,“ nentis ta.

Teisisõnu – kui indeks läbib 2700 punkti taseme ja teeb seda rahulikult, siis võib b-laine alles jääda. Kui turg läbib 2700 punkti taseme agressiivselt ja impulsiivselt, siis võib tekkida c-laine esimene faas. Sellisel juhul võib turg kukkuda mõne nädalaga 2400 punktini.

Kui 2400 punkti tase püsib, siis peaks tulema uus tõus, mis viib S&P 500 indeksi 3011–3223 punkti vahemikku. See peaks juhtuma 2018. aasta lõpus või 2019. aasta alguses. Just selles kohas võib minu hinnangul alata 20–30protsendiline korrektsioon.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas