Lauri Teder • 22. veebruar • 1 min
Jaga lugu:

Rovio on veteraninvestori jaoks nüüd piisavalt soodne

Foto: EPA

Soome börsiveteran ja -kolumnist Erkki Sinkko arvas väljaandele Arvopaperi antud kommentaaris, et välisinvestorid pingutasid neljapäeval pettumusega üle ning tõid Rovio aktsia seeläbi soodsale tasemele.

"Angry Birdsi" tootja Rovio kaotas aastatulemuste esitlemise järel lausa poole oma turuväärtusest. Teisalt on firma väärtpaberi uus, 5-eurone hind Sinkko ja mitmete teiste investorite arvates aga liigagi madal.

Septembri lõpus toimunud Rovio aktsiate esmapakkumisel Sinkko ei osalenud, sest pidas nende hinda liiga kõrgeks. Nüüd soetas ta 5-eurose turuhinnaga aga tuhat aktsiat ning jääb enda sõnul käed ristis ootama, mis saama hakkab, leides, et mängutootjale panustamine annab investorile tervislikus koguses põnevust.

Suuremaid sisseoste Helsingi börsil plaanib Sinkko teha kevadel, pärast firmade üldkoosolekuid. Börsiaasta tõotab tema hinnangul tulla hea.

Legendaarne Soome börsikolumnist Erkki Sinkko alustas investeerimisega 1970. aastal, paigutades aktsiaturule tänases rahas umbes 13 000 eurot. 2008. aastaks oli tema portfell paisunud juba 5,5 miljoni euroni ning koosnes pea sajast erinevast Soome väärtpaberist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt