Lauri Teder • 2. märts 2018
Jaga lugu:

JP Morgan: USA börsifirmad ostavad tänavu tagasi rekordkoguse aktsiaid

Foto: EPA

Panganduskontserni J.P. Morgan analüüsi kohaselt võivad USA börsifirmade aktsiate tagasiostud tõusta sel aastal rekordilise 800 miljardi dollarini, vahendab MarketWatch.

Analüütikute hinnangul suurenevad USA ettevõtete tagasiostuprogrammid eelkõige tänu madalamatele maksudele, viisakatele kasuminumbritele ja välismaal asuvate varade kodustamisele, ent aktsiaostudele võib lisahoogu anda ka börsi headele aegadele järgnev langus. Majanduskasv ja maksukärped lisavad tagasiostude rahakotti 100 miljardit dollarit ning Ühendriikidesse naasev kapital 200 miljardit dollarit, leiti panga uuringus.

J.P. Morgani andmete järgi on suuremahuliste tagasiostuprogrammidega ettevõtete aktsiad üldiselt edukamad kui nende konkurentide väärtpaberid. Alates 2000. aastast on need aktsiad ületanud oma rivaale korrektsioonide ajal keskmiselt 150 baaspunkti võrra ning majanduskriiside ajal 200 baaspunkti võrra. Lisaks pole tagasioste tegevate firmade väärtpaberid ka nõnda volatiilsed, sest enda aktsiad soetades seavad nad samuti piiri hinnalangusele.

Korralike tagasiostuprogrammide tõttu soovitasid J.P. Morgani analüütikud hankida näiteks Boeingu, Coca-Cola, Microsofti, Apple'i, Inteli, Goldman Sachsi ja mitmete teiste tuntud hiidude väärtpabereid.

Jaga lugu:
Hetkel kuum