Mait Kraun • 5. märts 2018 kell 13:30

Börsihai nädal: Mikk Talpsepp on vallutanud esikümne

Mängu võitja koos kaaslasega lennutavad Äripäev ja LHV järgmise aasta mais USAsse maailma edukaima investori Warren Buffetti juhitava Berkshire Hathaway aktsionäride koosolekule.  Foto: Anti Veermaa

Börsihai eelmine nädal oli mängijate jaoks kehv, sest turud langesid. Mikk Talpsepp on esikümnesse jõudnud lausa seitsme portfelliga.

Aktsiamängu Börsihai eelmine nädal möödus langustrendis. Kui üldine indeks (S&P 500) kukkus veidi üle 2 protsendi, siis mängijate portfellid kukkusid keskmiselt 1,76 protsenti.

Juhtpositsioonidele on mitmete erinevate portfellidega tõusnud Mikk Talpsepp – esikümnest on ta hõivanud lausa seitse kohta. Esikoha portfell nimega „detsember“ suutis varsid kasvatada 1,09 protsenti. Üle 740 000 euroni tõusnud portfell hoiab turvalist edumaad.

Mängijate arvestuses teist kohta hoidev Lauri Meidla suutis oma portfelli „Kliki siia“ kasvatada nädalaga 2,76 protsenti. Kolmandale kohale tõusis Silvia Nafthal, kelle portfelli väärtus ei muutunud. Neljandale kohale kukkunud Urmas Nõgu kaotas nädalaga lausa 14,3 protsenti.

S&P 500 aktsiate seas tõusis üle 10 protsendi ainult kaubandusfirma Macy’s (+13,7 protsenti). Üle 10 protsendi langes lausa kaheksa ettevõtet. Kõige kehvemini läks lemmikloomade tervise eest hoolitseval Patterson Cos Inc’il (-22,5 protsenti).

Investor Toomas portfell kasvas nädalaga 1,07 protsenti ning praegu asub ta 425. kohal. Mängu lõpuni on jäänud kolm nädalat.

Hetkel kuum