Telia müüs Aserbaidžaani ärid

05. märts 2018, 13:00
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180305/BORS/180309870/AR/0/AR-180309870.jpg

Põhjamaade telekomifirma Telia müüs Aserbaidžaani mobiiliettevõtte riigifirmale Azintelecom.

"Mul on hea meel teavitada, et oleme koos kaasomanik Turkcelliga müünud Aserbaidžaanis Azercelli. See on meil juba neljas müügitehing, millega lahkume Euraasia turgudelt, et edaspidi keskenduda Põhjamaade ja Baltikumi turgudele," ütles Telia tegevjuht Johan Dennelind börsiteate vahendusel.

Aseri Azercellist kuulus 51,3 protsenti Finturile, mis on Telia ja Türgi Turkcelli ühisfirma. Aserbaidžaani riigifirma maksis selle osaluse eest 222 miljonit eurot, millest Telia osa on 130 miljonit eurot.

Telia oli varem juba teinud Aseri firma allahindluse 2,6 miljardi Rootsi krooni ulatuses. Valuutakahjusid kantakse Aserbaidžaanist lahkumise järel veel 3 miljardi krooni eest, kuid see ei mõjuta ettevõtte aktsionäre, seisab teates.

Müügitehing ei vaja ühegi konkurentsiameti heakskiitu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. March 2018, 12:33

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing