Kristjan Pruul • 5. märts 2018
Jaga lugu:

Telia müüs Aserbaid˛aani ärid

Foto: Andres Haabu

Põhjamaade telekomifirma Telia müüs Aserbaidžaani mobiiliettevõtte riigifirmale Azintelecom.

"Mul on hea meel teavitada, et oleme koos kaasomanik Turkcelliga müünud Aserbaidžaanis Azercelli. See on meil juba neljas müügitehing, millega lahkume Euraasia turgudelt, et edaspidi keskenduda Põhjamaade ja Baltikumi turgudele," ütles Telia tegevjuht Johan Dennelind börsiteate vahendusel.

Aseri Azercellist kuulus 51,3 protsenti Finturile, mis on Telia ja Türgi Turkcelli ühisfirma. Aserbaidžaani riigifirma maksis selle osaluse eest 222 miljonit eurot, millest Telia osa on 130 miljonit eurot.

Telia oli varem juba teinud Aseri firma allahindluse 2,6 miljardi Rootsi krooni ulatuses. Valuutakahjusid kantakse Aserbaidžaanist lahkumise järel veel 3 miljardi krooni eest, kuid see ei mõjuta ettevõtte aktsionäre, seisab teates.

Müügitehing ei vaja ühegi konkurentsiameti heakskiitu.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum