Lauri Teder • 9. märts 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Börs: nädal lõppes julge tõusuga

New Yorgi börs  Foto: EPA

Nädala viimasel päeval julgustas Ühendriikide börse värske töötururaport ning riigi kaubanduspartnerite küllaltki vaoshoitud reaktsioon neljapäeval kehtestatud imporditariifidele.

Dow Jonesi indeks tõusis 1,77%, 25 335 punktile. Nasdaq Composite kasvas 1,79%, 7560 punktini. S&P 500 kerkis 1,74% kõrgemale ning lõpetas päeva 2786 punktil. Nädalaga suurenes Nasdaq 4,17% ja S&P 500 3,54%.

Ühendriikide seekordne töötururaport andis aktsiaturgudele igati põhjust rõõmustada: ühest küljest suurenes tööga hõivatud inimeste arv prognoositust hulga rohkem, 313 000 võrra, ning teisalt jäi palgakasv jaanuari tasemele alla. Taoline tasakaal on börside jaoks positiivne, kuna suur tööhõive tugevdab USA majandust ning tagasihoidlik palgatõus ei lase föderaalreservil seniselt intressimäärade tõstmise rajalt kõrvale kalduda.

Tööturu hea seisund ei aidanud paraku aga mänguasjatootjaid, mis vajusid reedel ühiselt päeva suurimate langejate sekka. Languse taga oli pankrotis lelupoeketi Toys 'R' Us kaupluste peatne likvideerimine, mis võib mõnede analüütikute hinnangul tuua tootjatele kaasa jäädava käibekaotuse. Enim odavnesid Barbie looja Mattel (-7,11%) ja Monopoly omanik Hasbro (-2,06%).

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt