Lauri Teder • 9. märts 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Tööturustatistika aitas kulla hinnal taastuda

Foto: EPA

Reedel vabanes kulla hind Ühendriikide tööturu kasina palgakasvu abil terve nädala püsinud kaotusest, kirjutab MarketWatch.

Aprilli kullafutuurid kerkisid 0,2%, jõudes viimaks 1324 dollarini untsi kohta. Nädalaga kallines kuld 0,05%. Tõus oli peamiselt tingitud väärismetalli peamise vastasjõu, dollari odavnemisest.

Esialgu tõi Ühendriikide tööturustatistika tegelikult kaasa valuuta väärtuse tõusu, sest numbrid andsid aimu tööhõive tugeva kasvu jätkumisest. Üsna pea hakkasid kauplejad pöörama aga tähelepanu ka palgakasvu nõrgenemisele (kaheteistkümne kuu palgatõus kukkus 2,8 protsendilt 2,6 protsendile) ja sellega kaasnevale tasasemale inflatsioonile. USA inflatsiooni püsimine praegusel tasemel ei lase föderaalreservil intressimäärasid liiga jõuliselt tõsta ning toetab seeläbi nii kulla- kui aktsiaturgu.

Hõbe kallines reedel 0,7%, 16 608 dollarini untsi kohta, ning lõpetas nädala 0,9% kõrgemal. Vask hüppas samal ajal tervelt 2% ülespoole, maandudes 3,13 dollaril naela kohta. Nädalaga suurenes vase hind 0,4%.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt