Lauri Teder • 12. märts 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Eelmise aasta ühe tulusaima tooraine fondi müüdi rekordilise hooga

Foto: EPA

Möödunud nädalal viisid kakaoturu muljetavaldavat tõusu nautinud investorid läbi rekordilise kasumikorje, kirjutab Bloomberg.

Eelmisel nädalal toimunud 8,6 miljoni dollari suuruse müügivalanguga kaotas Londoni ja Milano börsil kaubeldav toorainefond COCO pea viiendiku oma varadest. Käesoleva aasta esimeste kuudega on fondist lahkunud juba 12 miljonit dollarit. Raha väljavool on sealjuures aga küllaltki ootuspärane, sest eelmisel aastal toimus kakaofondis just vastupidine liikumine: 40,6 miljoni dollari suurune sissevool.

Mullu kallines kakao Elevandiluuranniku, Ghana ja Indoneesia tarneraskuste mõjul 30%. Tõusu lihtsustas ka tooraine hinna üleüldine madalseis, mis oli tingitud 2016. aastal alanud järsust langusest. Tollal kaotas kakao ületootmise ja nõrga nõudluse tõttu pea poole oma väärtusest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt