Kristjan Pruul • 16. märts 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Metsä Board tõstis kasumiootust

Metsä Boardi Simpele tehas  Foto: Metsä Board

Tselluloositoodete hea nõudlus ja hinnatase annab Soome paberikontsernile Metsä Board alust arvata, et kasum tuleb esimeses kvartalis oodatust suurem, aktsiahind vastas teatele pea 5protsendilise tõusuga.

Varem ootas Metsä Board, et esimese kvartali tegevuskasum tuleb sama või pisut parem kui möödunud aasta neljandas kvartalis, mil see oli 54,4 miljonit eurot. Nüüd teatas paberifirma börsile, et tulemused ületavad eelmist kvartalit märgatavalt.

Põhjustena toob Metsä Boardi finantsdirektor Jussi Noponen välja tselluloosituru tugeva seisu aasta algul, samuti kasvab Metsä Boardi kasumlikkust enim mõjutav pikakiulise tselluloosi hind. Ka on paberiturul seis hea ning kontserni tehased töötavad suure võimsusega.

Lisaks polnud esimeses kvartalis ettevõtte tehastes pikemaid hooldustöödega seotud pause, mis annavad alust oodata paremaid tulemusi kui varasemates kvartalites.

Möödunud aastal teenis Metsä Board 1,8 miljardi eurose käibe juures 194 miljonit eurot tegevuskasumit. Ettevõte kavatseb dividendidena välja maksta 0,21 eurot aktsia eest. Ettevõtte B-aktsia hind tõusis reede hommikul pea 5 protsenti, 7,86 euro tasemele.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt