Metsä Board tõstis kasumiootust

16. märts 2018, 10:40
Metsä Boardi Simpele tehas
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180316/BORS/180319770/AR/0/AR-180319770.jpg

Tselluloositoodete hea nõudlus ja hinnatase annab Soome paberikontsernile Metsä Board alust arvata, et kasum tuleb esimeses kvartalis oodatust suurem, aktsiahind vastas teatele pea 5protsendilise tõusuga.

Varem ootas Metsä Board, et esimese kvartali tegevuskasum tuleb sama või pisut parem kui möödunud aasta neljandas kvartalis, mil see oli 54,4 miljonit eurot. Nüüd teatas paberifirma börsile, et tulemused ületavad eelmist kvartalit märgatavalt.

Põhjustena toob Metsä Boardi finantsdirektor Jussi Noponen välja tselluloosituru tugeva seisu aasta algul, samuti kasvab Metsä Boardi kasumlikkust enim mõjutav pikakiulise tselluloosi hind. Ka on paberiturul seis hea ning kontserni tehased töötavad suure võimsusega.

Lisaks polnud esimeses kvartalis ettevõtte tehastes pikemaid hooldustöödega seotud pause, mis annavad alust oodata paremaid tulemusi kui varasemates kvartalites.

Möödunud aastal teenis Metsä Board 1,8 miljardi eurose käibe juures 194 miljonit eurot tegevuskasumit. Ettevõte kavatseb dividendidena välja maksta 0,21 eurot aktsia eest. Ettevõtte B-aktsia hind tõusis reede hommikul pea 5 protsenti, 7,86 euro tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
16. March 2018, 11:00

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing