Indrek Mäe • 19. märts 2018 kell 13:45

Investorid asusid vara ümber paigutama

Swedbank Marketsi valdkonnajuhi Andres Suimetsa sõnul hakkasid investorid uusi turvasadamaid otsima.  Foto: EPA

Olympic Entertainment Groupi lahkumisuudis ning aktsionäridele tehtud ülevõtupakkumine tõstis kodubörsil märkimisväärselt kauplemisaktiivsust, samal ajal asusid investorid uusi turvasadamaid otsima.

Nii ulatus ainuüksi Olympic Entertainment Groupi tänane käive üle 4,15 miljoni euro, aktsia sulgus 1,9 euro tasemel. "Kahtlemata on uudis toonud Tallinna börsile palju elevust," nõustus Swedbank Marketsi valdkonnajuht Andres Suimets.

Tema hinnangul näitab ostuhuvi 1,9 eurost kallima hinnataseme juures, et on investoreid, kes usuvad ülevõtmispakkumise hinna tõusu. "Täna sai edukalt 1,9eurose või kõrgema hinnaga oma osaluse Olympicus võõrandada," selgitas ta.

Uued turvasadamad

Suurimateks tõusjateks olid tänasel börsipäeval Merko Ehitus 4,72; LHV Group 2,31 ja EfTENi kolmas kinnisvarafond 2,56 protsendiga. Nende ettevõtete käibed ulatusid vastavalt üle 130 000; 420 000 ja 12 000 euro.

Mõned investorid, kes uskusid Olympicu ülevõtupakkumise toimumisse 1,9 euroga, müüsid täna oma aktsiad ning paigutasid raha ümber teistesse Tallinna börsi aktsiatesse. "Sealt ka nii keskmisest suurem käive kui ka hinnatõus päris mitmes nimes," selgitas Suimets.

Hetkel kuum