Mait Kraun • 22. märts 2018 kell 9:48

Euroopa aktsiad pärast USA intressitõusu langemas

Frankfurdi börs  Foto: EPA

Euroopa aktsiad hakkasid täna odavnema, kauplejad reageerisid aga Föderaalreservi intressitõusule, vahendab CNBC.

Üleeuroopaline indeks Stoxx 600 on täna langenud 0,7 protsenti ning kõik sektorid on miinuses. FTSE 100 indeks avanes 7000 punktist allpool, mis viimati juhtus 2016. aasta detsembris.

Kõige kehvemini läks tehnoloogiasektoril, mis kukkus kahe nädala madalaima tasemeni. Sektorit mõjutab suuresti Facebookiga seotud skandaal. Mark Zuckerberg tunnistas kolmapäeval, et sotsiaalmeedia firma tegi andmelekke puhul vigu. Sektorile mõjus kehvasti ka United Internet, mis odavnes pärast 2017. aasta tulemuste teatamist 8 protsenti.

Ka pangad odavnesid enam kui 1 protsendi võrra. Vaatamata sellele, et keskpangad on lõdvast rahapoliitikast loobumas, oli Föderaalreserv eile leebem kui arvati. Intressitõusu kohta saab pikemalt lugeda siit.

Saksamaa DAX indeks on täna langenud 0,9 protsenti ja Prantsusmaa CAC on kukkunud samuti 0,9 protsenti.

Hetkel kuum