Lauri Teder • 4. aprill • 1 min
Jaga lugu:

Morgan Stanley kärpis Facebooki hinnasihti

Foto: EPA

Investeerimispank Morgan Stanley on Facebooki suhtes jätkuvalt optimistlikult meelestatud, kuid tunnistas, et praegune andmeskandaal võib tuua sotsiaalvõrgustikule kaasa käibelanguse, vahendab CNBC.

Morgan Stanley kolmapäeval avaldatud ülevaade viis Facebooki aktsia hinnasihi 230 dollarilt 200 dollarile. Investeerimispanga analüütiku Brian Nowaki hinnangul võib andmekäitluse reeglite karmistumine ning tarbijate üldine vastumeelsus reklaamide suhtes ärgitada paljusid kasutajaid andmejagamisest loobuma. Lühemas perspektiivis kahjustab see Facebooki reklaamisuunamise tõhusust ja seeläbi ka käivet.

Samuti peab Facebook Nowaki sõnul kulutama 2% rohkem kapitali andmekaitsele.

Üldises vaates on Morgan Stanley prognoos aga üpris positiivne: uus hinnasiht annab Facebooki väärtpaberile ju siiski tervelt veerandi jagu tõusuruumi. Pikemas perspektiivis muudavad sotsiaalvõrgustiku hiljutised sammud - andmejagamise seadete täiendamine ning kolmandate osapoolte ligipääsu piiramine - ettevõtte positsiooni tugevamaks ja andmekaitsevõimekuse kindlamaks, leidis Nowak oma ülevaates.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt