Mait Kraun • 5. aprill 2018
Jaga lugu:

Krüptoturu investorid segaduses

Bitcoin  Foto: Reuters(Scanpix

Bitcoini hind langes eile uuesti alla 7000 dollari. Turg on liikunud külgsuunas ning investoritel pole aimu, milline trend edaspidi üle võtab.

Krüptovaluutade eelmise nädala volatiilsus näitab, et praegusel turul ei ole konkreetset suunda.

„Turud on jätkuvalt segaduses ja keegi ei tea, mis saama hakkab,“ ütles CyptoCompare’i kaasasutaja Charles Hayter. „Eelmisel aastal muutusime liiga optimistlikuks. Kui varem toimus tippude vallutamine, siis nüüd vallutatakse uusi põhjasid.“

Õli on tulle lisanud USAs asuva krüptorahade börsi Krakeni süsteemi kokkujooksmine. Börside tõrked survestavad jätkuvalt turgu, sest investorid küsivad küsimuse – kas see ikkagi on turvaline?

Eile odavnes bitcoin 7,3 protsenti, 6876 dollarile. Praegu kaupleb bitcoin 6811 dollaril.

Praegu käib debatt, kas bitcoini hinna langus on läbi saanud või mitte. Esmaspäeval läbis krüptoraha niinimetatud surmaristi – see tähendab, et 50 päeva libisev keskmine langes 200 päeva libisevast keskmisest madalamale. Tehnilise analüüsi ekspertide jaoks on see negatiivne signaal.

Üks analüütik ütles, et olukord võib kehvemaks muutuda. „Ma ootan, et hinnad lähevad veebruarikuu põhjadest järgmiste nädalate jooksul madalamale. See päästab valla müügilaine,“ ütles Cracked Marketi analüütik Jani Ziedins. „Ärge oodake, et hinnad enne 4000 dollari taset taastuvad. Ainult siis on turvaline panustada tagasipõrkele.“

Jaga lugu:
Hetkel kuum