Äripäev • 6. aprill 2018 kell 13:39

Tallinki aktsia jätkab odavnemist

Langusest ei pääsenud ka Tallinna börs.  Foto: Shutterstock.com

Täna jätkas Tallinki aktsia viimaste päevade langusseeriat ning ähvardab euro tasemest allapoole langeda.

Tallinki aktsia hind oli börsipäeva lõpuks kukkunud 1,4 protsenti, 1,06 eurole. Viimase kuuga on aktsia kaotanud 13 protsenti oma väärtusest. Langus sai alguse märtsi keskel, kui sai teatavaks, et mingit ülevõtmist Tallinkis ei toimu ning jätkatakse vanade omanikega. Ettevõte vahetas vaid juhti: Janek Stalmeisteri asemel juhatab maist vägesid Paavo Nõgene.

Täna lisas aktsia langusele hoogu ka Citi Tallinkit katva analüütiku Andrew Howardi foorumites, näiteks LHV finantsportaalis, levitatud värske analüüs, mille järgi pole investoritel Tallinkilt järgnevatel aastatel midagi erilist oodata: kuni 2020. aastani jäävat ettevõtte kasum aktsia kohta 8–9 eurosendi kanti ning seetõttu muudeti ostusoovitus hoia-soovituseks.

Hetkel kuum