Lauri Teder • 12. aprill 2018
Jaga lugu:

Börs: kasuminumbrite ootel

New Yorgi börs (NYSE)  Foto: EPA

Neljapäeval leidsid USA börsid, et president Trumpi värsked säutsud annavad märku Süüriaga seotud geopoliitiliste pingete vaibumisest, ning suunasid tähelepanu hoopis ettevõtete oodatavatele tugevatele kasuminumbritele.

Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis 1,21%, 24 483 punktini. Nasdaq Composite kerkis 1,01%, jõudes 7410 punktini. S&P 500 suurenes 0,83% võrra, liikudes 2663 punktini. CBOE volatiilsusnäitaja (VIX) kukkus samal ajal 8,65% madalamale ning lõpetas päeva 18,49 punkti tasemel. Nõnda rahulik oli "Wall Streeti hirmuindeks" viimati 21. märtsil.

Aktsiaturgude stabiliseerumisele andis neljapäeval jõudu president Trumpi Twitteri-postitus, milles ta teatas, et raketirünnak Süüria valitsusvägede baaside pihta võib toimuda "õige pea või üldse mitte nii varsti". Säuts andis paljude hinnangul märku USA tagasitõmbumisest ning seega ka Ameerika Ühendriikide ja Venemaa vaheliste pingete lõdvenemisest.

Geopoliitiline rahunemine võimaldas kauplejatel keskenduda täiel määral hoopis äsja alanud kvartalitulemuste hooajale. Thomson Reutersi praeguste andmete järgi teenisid S&P 500 firmad tänavu esimeses kvartalis 18,4% rohkem kasumit kui mullu samal ajal.

Kvartalitulemuste seeriale andis neljapäeval hoo sisse maailma suurim varahaldur BlackRock (+1,47%), mis kasvatas kasumit tervelt 28%, teenides 6,70 dollarit aktsia kohta, sellal kui analüütikud olid oodanud vaid 6,38 dollari suurust aktsiakasumit. Ootusi ületas ka lennufirma Delta (+2,93%), mille aktsiakasum jõudis 74 sendini, edestades analüütikute prognoose 1 sendi võrra. Kodukaupade müüja Bed Bath & Beyond (-19,95%) pidi kehvade kvartalitulemuste ja madala kasumisihi tõttu võtma vastu aga tugeva kaotuse.

Neljapäeva tugevaim sektor oli tehnoloogia - valdkonna indeks (XLK) liikus 1,20% kõrgemale -, ent selle tõusu pidurdas Facebook (-1,47%), mis loovutas osa oma eelmiste päevade jooksul kogutud väärtusest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum