Rait Kondor • 13. aprill 2018 • 2 min
Jaga lugu:

Börs: positiivse nädala lõpuks languspäev

Foto: EPA

USA aktsiaturg lõpetas tänase päeva miinuses, kuid kokkuvõttes oli aktsiaturgudel tõusunädal. USA aktsiaindeks S&P 500 langes täna 0,29% ning rohkem tehnoloogiaaktsiaid sisaldav Nasdaqi aktsiaindeks langes 0,47%. Nädalaga tõusis S&P 500 indeks 1,99%.

Euroopa aktsiaindeksid lõpetasid tänase päeva plussis, kui kell 18.30 Euroopa turgude sulgemise ajal, oli ka USA aktsiaturg võrreldes päeva lõpuga paremas seisus. Saksamaa DAX aktsiaindeks lõpetas päeva 0,2% suuruse tõusuga, Prantsuse CAC40 indeks tõusis 0,11% ning Ühendkuningriigi FTSE 100 indeks tõusis samuti 0,1%.

Tänast päeva vedasid USA turul alla pangaaktsiad, kui majandustulemusi esitasid USA suurpangad JP Morgan Chase, Wells Fargo ja Citigroup. Tulemused aasta lõikes läksid isegi paremaks, kuid ootused olid üldiselt veel kõrgemale seatud, nii et nii JP Morgani kui ka Wells Fargo aktsia langes täna 3,4%. Viimast mõjutas ka teade, et tõenäoliselt tuleb pangal maksta USA kahele järelevalveametile trahvi üks miljard dollarit vale laenuväljastamise praktika ning riskijuhtimise puudulikkuse tõttu.

Positiivse poole pealt võib täna välja tuua naftafirmade aktsiad, mis tõusid keskmiselt 1,1%. Nafta hind on käesoleval nädalal jõudsalt tõusnud peamiselt Süüria probleemide hoogustumise tõttu maailma riikide diplomaatias käesoleval nädalal. Täna tõusis USA naftasegu WTI 0,46% 67,38 dollarini ning Euroopa Brenti naftasegu tõusis 0,69% 72,52 dollarini.

Kuigi USA aktsiaturgul oli sel nädalal tõusunädal, siis viimase kuuga on USA aktsiaturg 3,9% langenud. Euroopa aktsiaturud on viimase kuuga üle ühe protsendi tõusnud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt