Mait Kraun • 18. aprill 2018 kell 11:06

Apple toob turule uue teenuse

Õun ja ajalehed.  Foto: Shutterstock

Apple plaanib hiljuti ostetud Texture’i ajakirjarakenduse integreerida Apple Newsiga ning pakkuda klientidele seega uut teenust, ütlesid asjaga kursis olevad inimesed Bloombergile.

See on osa laiemast strateegiast, millega ettevõte püüab sõltuvust iPhone’ide müügist vähendada.

Eelmisel kuul otsustas Apple osta Texture’i – tegemist on ettevõttega, mis võimaldab 9,99 dollari eest lugeda digitaalsel kujul 200 erinevat ajakirja. Pärast ostu koondas Apple ettevõttes 20 töötajat, ütles asjaga kursis olev inimene.

Maailma suurim tehnoloogiafirma integreerib Texture’i tehnoloogia ja allesjäänud töötajad Apple News meeskonnaga, mis tegeleb praegu uue teenuse loomisega. Uuendatud Apple Newsi rakendus, kus on ka ajakirjade lugemise võimalus, peaks turule tulema järgmisel aastal. Apple kommentaare ei jaganud.

Ka varasemalt pakkus Apple News ajakirjade lugemise võimalust, aga teenust müüdi iga ajakirja puhul eraldi. Nüüd hakatakse müüma tellimust, kus sa saad lugeda paljusid erinevaid ajakirju – see on sarnane Apple Musicu teenusega.

Apple on teatanud, et soovib teenuste üksuse käivet tõsta 2021. aastaks 50 miljardi dollarini. 2017. majandusaastal suurenes teenuste üksuse käive 23 protsenti, 30 miljardi dollarini.

Hetkel kuum