Comcast valmistub Disneyt üle trumpama

Foto: EPA

USA telekomikontsern Comcast on kogumas investeerimispankadelt raha, et meediakorporatsiooni 21st Century Foxi varad Disneylt üle lüüa, kirjutab Reuters.

Mullu detsembris jõudis Disney kokkuleppele 21st Century Foxi nõukogu esimehe Rupert Murdochiga, soetamaks 52 miljardi dollari suuruse aktsiapaki eest Foxi filmi- ja televisiooniharud.

Reutersi allikate sõnul astub Comcast oma ligi 60 miljardi dollarise rahapakkumisega Disney ja Foxi tehingu vahele vaid juhul, kui telekomifirma konkurendi AT&T ning filmikompanii Time Warner ühinemine juunis heaks kiidetakse. Lisaks rivaalidele on nimetatud 85 miljardi dollarisele ostutehingule vastuseisu väljendanud ka USA justiitsministeerium.

Comcasti jaoks on tegemist juba teise katsega: eelmise aasta novembris püüdis telekomifirma Foxi kontserni pea täielikult omandada, käies selleks välja 64 miljardi dollari suuruse väärtpaberipaki. Comcastiga kaasnevad regulatiivsed takistused ning Disney etemad tulevikuperspektiivid ajendasid Foxi aga pakkumisest keelduma.

Comcasti aktsia asus uudise järel hooga odavnema - kauplemispäeva keskel on väärtpaber langenud tervelt 4,6%. Disney aktsia on samal ajal kaotanud üle 1% oma väärtusest. Foxi väärtpaber püsib päeva alguse taseme lähedal.

Hetkel kuum