Jaga lugu:

Novaturas kuuekordistas kasumi

Sharm el Sheikh  Foto: EPA

Märtsi lõpus Vilniuse ja Varssavi börsile saabunud Leedu reisifirma Novaturas ületas esimeses kvartalis oma möödunud aasta sama aja tulemusi kohati lausa mitmekordselt.

Novaturase käive kerkis mulluselt 17,3 miljonilt eurolt 25,8 miljonile eurole ehk 49% kõrgemale. Kasvasid ka ettevõtte tegevuskulud, mis olid 23% suuremad kui möödunud aastal. Lisaks läks IPO firmale maksma 286 000 eurot. Kulude kasv oli aga sellegipoolest üsna tagasihoidlik võrreldes EBITDA 286% tõusuga ja puhaskasumi 596% hüppega. Kokku teenis Novaturas esimeses kvartalis 0,945 miljonit eurot kasumit ning kergitas puhasrentaabluse sellega eelmise aasta 0,80 protsendilt 3,71 protsendini.

Reisifirma juhtkonna hinnangul saabusid aasta alguse head tulemused tänu Balti turu suuremale nõudlusele: Leedus suurenes reisijate arv 68%, Lätis 42% ja Eestis 36%. See on omakorda tingitud piirkonna soodsast makroökonoomsest seisundist, mis võimaldab aina rohkematel inimestel mitu korda aastas puhkusereisidel käia. Talvehooaja menukaim toode oli taasavatud Sharm el Sheikhi pakett. Tugeva nõudluse tõttu suurendab Novaturas oma suviste reiside hulka mullusega võrreldes 34% võrra.

Jaga lugu:
Hetkel kuum