Jaga lugu:

Bitcoin tõuseb nädalaga 70 protsenti?

Bitcoin.  Foto: Shutterstock

Järgmisel nädalal toimuv suur bitcoini konverents võib krüptovaluutad uuele tõusulainele aidata, arvab üks analüütik.

Bitcoin jõudis nädalavahetusel 10 000 dollari tasemele lähedale, aga hakkas seejärel uuesti taanduma. Täna on bitcoin kallinenud 0,6 protsenti, 9062 dollarini.

Mõned turuosalised ütlevad, et langus on lühiajaline ning peagi algab uus tõusufaas.

Selle aasta 14. mail toimub New Yorgis Consensuse konverents, mis meelitab kohale ligi 7000 plokiahela ja krüptovaluutade entusiasti üle maailma. Üks analüütik ütles, et konverentsiga on seotud hooajalised mustrid (vt. allpool olevat graafikut). See võib bitcoini tema hinnangul viia uuesti kõigi aegade tippu.

„Sellest on juba praegu saanud üks maailma suurimaid krüptovaluutade konverentse. Sellel aastal on osalejate arv järsult tõusnud ning see tuleb ajal, mil bitcoin on aasta algusega võrreldes langenud. Selle tõttu arvame, et Consensuse ralli saab sellel aastal olema veelgi suurem,“ kirjutas Funstrat Global Advisorsi üks juhtidest Tom Lee.

Bitcoini hind pärast Consensus konverentsi.  Foto: Tom Lee

Lee sõnul on varasemalt pakkunud Consensuse järgselt toimuvad hinnatõusud 10-70protsendilist tootlust. Kui sellel aastal läheb veelgi paremini, siis peaks bitcoin tõusma üle 15 000 dollari.

Krüptovaluutade puhul räägitakse praegu ka palju regulatsioonidest. Lee sõnul need hinnatõusu segama ei hakka. „Mis saab valesti minna? Me arvame, et sellel aastal pole kommentaarid nõnda negatiivsed.“

Esmaspäeva õhtul kirjutas New York Times, et New Yorgi börs töötab kauplemisplatvormi kallal, mis võimaldaks investoritel osta bitcoine. Eelmisel nädalal teatas Goldman Sachs, et avab krüptovaluutade kauplemisosakonna.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas