Mait Kraun • 15. mai 2018 kell 21:01

Börs: turgudel kahe nädala suurim langus

New Yorgi börs  Foto: Bloomberg

USA aktsiad lõpetasid neli päeva kestnud tõusu ligi kahe nädala suurima langusega, USA 10-aastaste võlakirjade tootlus tõusis aga kõrgeima tasemeni alates 2011. aastast, vahendab Bloomberg.

Standard & Poor’s 500 indeks kukkus ning langust juhtisid tervishoiu- ja tehnoloogiasektori aktsiad. Võlakirjaturul toimunud müügilaine viis 10-aastaste võlakirjade tootluse 3,09 protsendini. Kõrgemad intressid vähendavad nõudlust aktsiate järele.

Jaemüügiandmed tekitasid spekulatsioone, et Föderaalreserv võib intresse tõsta tänavu rohkem kui kolmel korral, mis viis Bloombergi dollariindeksi 2018. aasta kõrgeima tasemeni. Arenevate turgude aktsiad kukkusid kahe kuu kiiremas tempos. Kuld langes 1300 dollari tasemest madalamale, mis viimati juhtus detsembris.

„Turud ei tea, kuhu vaadata. Ei teata, millele keskenduda,“ ütles JPMorgani strateeg Samantha Azzarello. „See on kummaline – intressid tõusevad ning oleme jõudnud majandustsükli lõpufaasi. Volatiilsus on tagasi ning Washingtoni ja geopoliitikaga seotud ebakindlus lisab õli tulle.“

S&P 500 indeks langes 0,7 protsenti ja Dow Jones kaotas 0,8 protsenti. Kumbki kauples päeva lõpuks vastavalt 2711 ja 24 706 punktil.

Bloombergi dollariindeks tõusis 0,6 protsenti ja jõudis 20 nädala kõrgeima tasemeni. Euro odavnes 0,7 protsenti, 1,1846 dollarini.

Brenti toornafta langes 0,2 protsenti ja barrel maksab 78,1 dollarit. Kulla hind langes lausa 2,1 protsenti ning unts kaupleb 1290 dollaril.

Hetkel kuum