Lauri Teder • 17. mai 2018
Jaga lugu:

CBS kaotas kohtuvaidluse meediamagnaadiga

Shari Redstone  Foto: Scanpix/AFP

Neljapäeval lükkas USA Delaware'i osariigi kohus tagasi tegutsemiskeelu, mille CBS oli soovinud kehtestada ettevõtte enamusaktsionärile, takistamaks meediafirma ühinemist konglomeraadi Viacomiga, vahendab BBC.

Tüli telekanali CBS omanikfirma juhtkonna ning Redstone'ide dünastiale kuuluva kino- ja meediakontserni National Amusementsi vahel sai alguse suuraktsionäri soovist tuua hääletusele ühinemine samuti suuremas osas National Amusementsile kuuluva Viacomiga. Õigupoolest oleks tegemist taasühinemisega, sest mõlemad ettevõtted kuulusid ühte gruppi kuni 2005. aastani, mil kontserni kauaaegne omanik Sumner Redstone harud lahku lõi.

CBSi juhatuse arvates võib National Amusementsi praeguse juhi Shari Redstone'i tegevus meediafirmat raskelt ja jäädavalt kahjustada. Just seepärast sooviti Redstone'ile kehtestada tegutsemiskeeld, et aktsionäril poleks võimalik nõukogu liikmeid välja vahetada ega reegleid muuta. Kohus ei pidanud taolist ennetavat sammu aga põhjendatuks.

Esimese raevukast vastuseisust hoolimata paistab CBSi ja Viacomi ühinemine üpris vältimatu: USAs, Ühendkuningriigis ja Ladina-Ameerikas tegutseva kinoketi haldajale National Amusementsile kuulub lausa 80% CBSi ja Viacomi hääleõiguslikest väärtpaberitest.

CBSi B-aktsia vajus kohtu otsuse järel umbkaudu 4,5% madalamale. Filmistuudio Paramount ning telekanalite Nickelodeon, Comedy Central ja MTV omanik Viacom on neljapäeval kerkinud pisut enam kui 1% ülespoole.

Jaga lugu:
Hetkel kuum