Lauri Teder • 17. mai 2018
Jaga lugu:

Rovio rõõmustas investoreid

Rovio peakorter Espoos  Foto: Scanpix

Soome mängutootja Rovio neljapäeval avaldatud kvartalitulemused ületasid analüütikute ootusi ning pakkusid ehk lohutust ka ettevõtte aktsionäridele, kes pidid veebruaris taluma lausa 50% langust.

Rovio aktsiakasum hüppas eelmise aasta 0,05 eurolt 0,09 eurole - tervelt 90,7% kõrgemale. Teisalt ei suurendanud kasumit mitte tulude kasv - firma käive langes mullusega võrreldes 0,9% -, vaid uute kasutajate meelitamisega seotud kulude langus: esimese kvartali kokkuvõttes investeeris Rovio kasutajate hankimisse 14,6 miljonit eurot ehk 25,7% oma mängutootmise käibest. Eelmisel aastal oli kulu 16,4 miljonit eurot ning osakaal käibest 29%.

Rovio rahavedur on jätkuvalt mängufrantsiis "Angry Birds", mille pealt teeniti tänavu 8,5% rohkem tulu kui aasta tagasi, samuti tõi firmale jätkuvalt tulu ka mobiilimängul põhinev film.

Varahaldusfirma FIM analüütik Aaron Kaartinen tõdes Kauppalehtile antud kommentaaris, et Rovio on pärast veebruarikuus alanud järsku langust muutunud nõnda odavaks, et tõusuks polegi palju vaja. Tema hinnangul annavad esimese kvartali tulemused märku olukorra paranemisest, kuid samas on aasta lõpus siiski oodata kulude taaskordset suurenemist ja sellest tingitud kasumimarginaali vähenemist.

Rovio Helsingi börsil kaubeldav väärtpaber kallines neljapäeval 6,21%, liikudes 5,3 euroni. Alles selle aasta veebruaris oldi firma aktsia ees nõus maksma enam kui 9,9 eurot.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas