Äripäev • 17. mai 2018
Jaga lugu:

Šveitsi krüptoidu otsib kadunud miljoneid

Pilt New Yorgi plokiahela-konventsilt. Pilt on illustratiivne.  Foto: Scanpix

Envion AG plaanis hakata taastuvenergiaga krüptoraha tootma ja kogus selleks investoritelt üle maailma ligi 100 miljonit dollarit. Nüüd selgub, et mitu miljonit dollarit on jalutama läinud. Ettevõte süüdistab programmeerijaid.

Envioni krüptomüntide esmapakkumine lõppes tänavu jaanuaris. Ametlikult pakuti 86 miljonit EVNi token'it, kuid nüüd selgub, et paralleelselt oli toodetud veel 40 miljonit token'it, millest 12 miljonit krüptoplatvormidel müüki pandi, vahendab livetradingnews.com. Juhtkond ei teadnud oma sõnul lisa-token'itest midagi ning süüdistab nüüd programmeerijaid Saksa meedias pettusele kaasaaitamises.

Ühe token'i eest pidid huvilised välja käima ühe dollari, nii et kokku teeniti lisa-token'itega 12 miljonit dollarit.

Envioni juht Matthias Woestmann plaanib „olukorra nii kiiresti kui võimalik lahendada“ ning ütles, et ametlikul ICO-l token'eid märkinute vara „peaks olema juriidiliselt kaitstud“. Ettevõte plaanib kõik EVNi token'id vahetada välja EVN2 token'ite vastu.

Jaga lugu:
Hetkel kuum