Mait Kraun • 21. mai 2018 kell 8:05

Vaherahu pani aktsiaturud tõusma

Donald Trump  Foto: Scanpix/Reuters

Aasia turud tõusid täna tublisti, sest USA ja Hiina kaubandussõja hirm laabus. Nimelt sõlmisid riigid vaherahu, vahendab MarketWatch.

USA rahandusminister Steve Mnuchin ütles pühapäeva hommikul, et Donald Trumpi administratsioon lükkab tariifide kehtestamise Hiina kaupadele edasi. Ühtlasi pannakse kaubandussõda „ootele“ ajal, mil detailid saavad kahe riigi vahel läbi räägitud. Laupäeval teatasid Hiina esindajad pärast Washingtonis käimist, et ostavad edaspidi USAst rohkem kaupu.

Hongkongi Hang Seng indeks on täna tõusnud 0,7 protsenti, kõige paremini läks tehnoloogia- ja finantssektori aktsiatel. Nutitelefonide osa tootvad Sunny Optical Technology ja AAC Technologies kallinesid kumbki vastvalt 1,6 ja 5,1 protsenti.

Taiwani Taiexi aktsiaindeks tõusis 1,3 protsenti, sest Taiwan Semiconductor Manufacturing Co aktsia tõusis 2,5 protsenti. Shanghai Composite on lisanud 0,7 protsenti, ka Singapuri ja Malaisia turg tõusid.

Jaapani Nikkei indeks kallines 0,3 protsenti ja Lõuna-Korea Kospi lisas 0,2 protsenti.

USAs on turud nädalavahetuse uudised hästi vastu võtnud. Dow Jonesi futuurid on tõusnud 0,8 protsenti ja S&P 500 futuurid 0,6 protsenti.

Hetkel kuum