Mait Kraun • 30. mai 2018
Jaga lugu:

Langus jätkus Aasia turgudel

Tokyo börs  Foto: Shutterstock

Aasia aktsiaturud järgisid Euroopa ja USA eeskuju ning langesid tublisti, sest Itaalias puhkes poliitiline kriis, vahendab MarketWatch.

Peamise löögi võtsid vastu Jaapani aktsiad. Nikkei indeks on täna langenud 1,5 protsenti, 22 025 punktini, millele aitas kaasa USA võlakirjade hinnatõus ning jeeni tugevnemine. Ühendriikide 2-aastaste võlakirjade tootlus langes eile viimase 9 aasta kiiremas tempos. Kehvemini läks kindlustusfirmadel – Dai-ichi Life Holdings kukkus 2,8 protsenti ja T&D Holdings langes 2,7 protsenti.

Ekspordile keskendunud ettevõtted olid samuti löögi all. Honda aktsia odavnes 3,3 protsenti, Sony kaotas 0,8 protsenti ja Panasonic langes 1,3 protsenti.

Teistel Aasia turgudel oli olukord sarnane. Lõuna-Korea Kospi on täna langenud 1,9 protsenti ning hiinlaste Shanghai Composite kukkus 1,4 protsenti. Singapuri aktsiad odavnesid 1,9 protsenti ja Hongkongi omad 1,4 protsenti.

Jaga lugu:
Seotud lood
Hetkel kuum