Jaga lugu:

Šveitsi börsiettevõte ostis Eesti firma

Šveitsi lipp.  Foto: EPA

Šveitsi küttesüsteemide tootja, börsifirma Zehnder Group AG ostis Eesti ettevõtte InteliVENT OÜ.

InteliVENT asutati 2010. aastal ja selle põhitegevusalaks on kütte-, jahutus- ja ventilatsioonisüsteemide müük, paigaldus, hooldus ja projekteerimine. Ettevõtte omanikud on Toomas Kolk ja Toomas Rähmonen võrdselt oma ettevõtete TKC OÜ ja Rähmose OÜ kaudu.

Pressiteates seisab, et InteliVENT on 2012. aastast Zehnder Groupi klient ja müünud grupi tooteid. InteliVENTi kümme töötajat, sealhulgas juht, jäävad ettevõttesse alles, tegutsema hakatakse nime all Zehnder Baltics Ltd.

Zehnder Group AG on Šveitsi küttesüsteemide tootja. 1895. aastal rajatud kontserni käive ulatus möödunud aastal 0,58 miljardi euroni, puhaskasum jäi 15,4 miljoni euro juurde. Ettevõtte aktsia kaupleb Šveitsi ja Saksa börsil vastavalt 42 frangi ja 36 euro tasemel. Aastaga on väärtpaber ligikaudu 20 protsenti kallinenud.

Viimases esitatud majandusaasta aruandes planeeris InteliVENT, et 2017. aastal saavutatakse käive 2,5 miljonit eurot. Majandusaastal aprill 2016 kuni aprill 2017 oli ettevõtte käive 2,8 miljonit eurot ja ärikasum 78 647 eurot.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas