Rait Kondor • 11 juuni 2018

Carel Industries aktsia tõusis esimesel päeval ligi 15%

Foto: Adi Weda/EPA-EFE

Täna tegi börsidebüüdi Itaalia ettevõte Carel Industries, mille aktsia tõusis esimesel kauplemispäeval ligikaudu 15%. Tõusule aitas kaasa tänane üldine positiivsus Itaalia turu osas, pärast Itaalia majandusministri rahustavat sõnavõttu finantsstabiilsuse prioriteetsuse kohta.

Carel Industries, mis toodab õhukonditsioneeride ning külmikute juhtimissüsteeme, otsustas turule tulla, hoolimata viimaste kuude Itaalia pinevast poliitilisest kliimast ja aktsiate langusest. Viimastel nädalatel on mitmed börsile tulekud edasi lükatud seoses poliitilise ebakindlusega, vahendab Reuters.

Euroopa mõistes on Careli näol tegemist väikese aktsiaga, kuid Eesti mõistes on firma suurus Tallinna Sadamaga samas suurusjärgus, kui Careli 2017. aasta müügikäive oli 255 miljonit eurot ning korrigeeritud EBTIDA kasum 50,9 miljonit eurot.

Carel Industries’i aktsia märkimishind oli 7,2 eurot ning esimese börsipäeva lõpetas aktsia 8,25 euro peal, tõustes päevaga 14,6%.

Hetkel kuum