Äripäev • 12. juuni 2018
Jaga lugu:

LHV teenis pea 6 miljonit kasumit

LHV Groupi juhataja Madis Toomsalu  Foto: Andras Kralla

LHV Groupi maikuu kasum oli 5,7 miljonit eurot. LHV Pank teenis 2,1 miljonit eurot ja LHV Varahaldus 0,7 miljonit eurot puhaskasumit.

Maikuu tulemusi iseloomustas kontserni juhi Madis Toomsalu sõnul klientide arvu kasv ja aktiivsus ning laenumahtude suurenemine.

Laenuportfell kasvas 10 miljonit eurot (arvestamata maikuus omandatud Leedu liisingufirma Mokilizingase laene), see tulenes peamiselt ettevõtete laenude ja jaelaenude kasvust. Kõik olulisemad laenuportfellid on kasvamas, jõudes maikuu lõpuks Toomsalu sõnul ajaloo kõrgeimale tasemele.

 

Hoiused kasvasid 213 miljoni euro võrra, seejuures finantsvahendajate hoiused 50 miljoni euro võrra. „Hoiuste suurt kasvu mõjutas paari kliendi finantstehingutega seotud hoiuse jäägi suurenemine,“ ütles ta. Pensionifondide varad suurenesid 15 miljoni euro võrra.

Tavapärasest erinevalt mõjutas tulemusi Mokilizingase müügist saadud tulu, institutsionaalsest maaklertegevusest tehingu nõustamisega seotud tulu ning spetsiifiline allahindlus summas 0,9 miljonit eurot.

„Eraldi jälgimise all olevast ühest suuremast kliendist hoolimata on LHV krediidiportfell tugev ning oleme tegemas pingutusi, et leida lähiajal ka antud kliendi osas lahendus. Hoolimata allahindlusest ületas LHV maikuu kasum ootusi, ulatudes 5,7 miljoni euroni,“ ütles Toomsalu, kelle sõnul edestatakse finantsplaani 0,5 miljoni euro võrra.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum