Fujifilm kaebas Xeroxi ühinemise katkestamise eest kohtusse

18. juuni 2018, 21:15
Fujifilmi logo
https://www.aripaev.ee/storyimage/EA/20180618/BORS/180619680/AR/0/AR-180619680.jpg

Jaapani kaameratootja Fujifilm nõuab USA printerivalmistajalt Xeroxilt rohkem kui 1 miljardi dollari suurust kahjutasu, kuna too taandus aktivistinvestorite survel firmade ühinemistehingust, kirjutab Reuters.

Manhattani ringkonnakohtule esitatud hagis süüdistas Fujifilm USA ettevõtet lepingu rikkumises ning tehingu "sihilikus ja jõhkras" hülgamises. Jaanuaris välja kuulutatud 6,1 miljardi dollariline müügitehing katkes 13. mail, kui Xeroxi juhtkond otsustas legendaarse investori Carl Icahni ning endise tehnoloogiaettevõtja Darwin Deasoni survel vahetada välja paljud Fujifilmi pakkumist toetanud tippjuhid. Icahnile ja Deasonile kuulub samas kokku vaid 15% Xeroxi aktsiatest, mistõttu leiab Fujifilm nüüd, et Xerox eiras aktsionäride enamuse huve. Aktivistinvestorite arvates pakuvad jaapanlased printeritootja eest aga põhjendamatult madalat hinda.

 

 

Fujifilmi hinnangul oleks ühinemine vähendanud Jaapani kontserni aastaseid kulusid 1,7 miljardi dollari võrra ning kasvatanud tulusid 1 miljardi dollari võrra. Tehingu tulemusel oleksid osapooled moodustanud uue ühisettevõtte Fujifilm Xerox, millest 75% oleks kuulunud Fujifilmile ja 25% Xeroxile. Samuti oleksid ostja omandanud 50,1% Xeroxi lihtaktsiatest ning kinkinud firma aktsionäridele 2,5 miljardi dollari suuruse lisadividendi.

Xeroxi aktsia on püsinud esmaspäeval kerges, ligi 0,5% miinuses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
18. June 2018, 21:01

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing