Lauri Teder • 4. juuli 2018
Jaga lugu:

Euroopa börsid tammusid paigal

Frankfurdi börs  Foto: Scanpix / Reuters

Euroopa börsid veetsid kolmapäeva tollitüli lahenduste ootuses. Aktsiate liikumisi tasandas ka puhkepäev USA väärtpaberiturgudel.

Euroopa suuremate ettevõtete koondindeks Stoxx Europe 600 nihkus kõigest 0,04% ülespoole, 380 punktini. Aasta algusega võrreldes on näitaja kaotanud 2.37%. Euroala teenustesektori ostujuhtide indeks (PMI) suurenes juunis samas 54,9 punktini, andes märku piirkonna majandusaktiivsuse jätkuvast tõusust.

Saksa börsiindeks DAX 30 langes kolmapäeval 0,3%. Riigi autotootjatele tekitavad jätkuvalt muret Ühendriikide presidendi hiljutised tariifiähvardused, ent samas pakuvad neile lootust Euroopa Liidu esindajate plaanitavad lepitavad sammud. Financial Timesi allikate sõnul soovib ühendus viia läbi kohtumise ELi, USA, Jaapani ja Lõuna-Korea vahel, et leppida kokku autoturu tollimaksude vastastikuses vähendamises. Uudis andis pisut rammu tagasi Daimlerile (+0,55%) ja Volkswagenile (+0,49%).

Prantsuse indeks CAC 40 kerkis 0,1%. Londoni börsi näitaja FTSE vajus samal ajal 0,27% madalamale. Briti aktsiaturu üks vilkamaid väärtpabereid oli kahtlemata J Sainsbury (+2,95%). Riigi suuruselt teise toidupoeketi aktsiat kergitas firma peatne ühinemine kohaliku konkurendi Asdaga, mis sai kolmapäeval viimaks ka pankadelt 3,5 miljardi naela suuruse rahastuse näol rohelise tule. Asda senine omanik oli USA kaubandusgigant Walmart.

Jaga lugu:
Hetkel kuum