Pille Ivask • 11. juuli 2018
Jaga lugu:
OPEC  Foto: Reuters/Scanpix

Saudid avasid naftakraanid

Saudi Araabia suurendas juunis päevast naftatoodangut pea 500 000 barreli võrra, vahendab CNBC.

Juunis pumpas Saudi Araabia maapõuest keskmiselt välja 10,5 miljonit barrelit naftat päevas. Mõningatel andmetel jäi toodang siiski 10,4 miljoni barreli tasemele. Ühtlasi tähendab see, et juunis tõusis saudide naftatoodang viimase kahe aasta kõrgeimale tasemele. Mais pumpasid saudid maapõuest välja 10 miljonit barrelit musta kulda.

Saudi Araabia naftatoodangu suurenemine annab ühest küljest märku sellest, et saudid peavad kinni möödunud kuu uuendatud naftaleppest. Tõsi, naftaleppe täiendused hakkasid kehtima alles juulis ehk sel kuul, ent juba juunis suurendasid naftariigid tootmist.

Kokku tootsid OPECi riigid möödunud kuul 32,3 miljonit barrelit naftat päevas. Seda on 173 000 barrelit enam kui mais.

OPEC on ennustanud, et globaalne päevane naftanõudlus jõuab järgmisel aastal 100 miljoni barrelini. Kunagi varem pole globaalne naftanõudlus üle selle piiri kerkinud.

Jaga lugu:
Hetkel kuum