Äripäev • 12. juuli 2018
Jaga lugu:

Tallinna Sadamat rõõmustab tegevuse elavnemine

Tallinna Sadam  Foto: Andres Haabu

Tänavu teises kvartalis läbis Tallinna Sadama sadamaid 5,1 miljonit tonni kaupa ning 2,9 miljonit reisijat, mida on võrreldes eelmise aasta sama ajaga rohkem - kaubamaht kasvas 2,5% ning reisijate arv 0,2%.

Sadama juhatuse esimehe Valdo Kalmu sõnul suurenes kaubamaht sadamatest veetud vedellasti ja konteinerite mahu kasvu arvelt - eelmise aastaga võrreldes oli tõus vastavalt 10,1% ja 15,7%.

"Viimastel kuudel on vedellasti langus pidurdunud ja pööranud tõusule. Üldisest majanduse elavnemisest annab märku ka konteinerkaupade mahu suurenemine," kommenteeris Kalm.

Eelmise aastaga võrreldes on Tallinna Sadama sadamates ligi 14% enam kruiisilaevade reisijaid. "Tallinna-Helsingi liini reisijate arvu 0,9 % languse taga on asjaolu, et sel aastal on vähem laevakülastusi, kuna Viking FSTR liinile ei tulnud," selgitas Kalm.

Aasta esimese kuue kuu kokkuvõttes oli Tallinna Sadama kaubamaht 10,1 miljonit tonni, suurenedes eelmise aasta kuue kuu kaubamahuga võrreldes 1,4%. Esimesel poolaastal läbis Tallinna Sadama sadamaid 4,8 miljonit reisijat, mis on 0,2% enam kui eelmise aasta samal ajal.

Vaata seoseid nende isikute ja firmadega:
Jaga lugu:
Hetkel kuum