Lauri Teder • 18. juuli 2018
Jaga lugu:

Amazon müüs ostupäeval üle 100 miljoni toote

Amazoni ladu Singapuris  Foto: Scanpix / Reuters

Tehnilistest tõrgetest hoolimata soetati Amazon.com-i veebipoest nädala alguses toimunud soodusmüügi ajal enam kui 100 miljonit toodet, vahendab Reuters.

Prime Day nimelise 36-tunnise ostukampaania käigus alandab Amazon igal aastal paljude kaupade hindu ning meelitab sellega ligi tohutul hulgal kliente. Tänavu pärssis firma müüki küll nii veebi- kui mobiililehe kaks tundi kestnud katkestus, ent vaatlejate hinnangul oli Amazoni nädala alguse käive sellegipoolest märkimisväärne. Panganduskontserni RBC Capitali Markets analüütiku Mark Mahaney sõnul teenis netikaubandushiid esmaspäeval 1,5 kuni 2 miljardit dollarit tulu. Käivet kergitas kahtlemata ka tõik, et soodushinnad olid sedapuhku saadaval juba 17 riigis paiknevatele püsiklientidele - mullu oli too arv alles 13.

Amazoni teatel müüs ettevõte seekordsel Prime Day'l rekordkoguse Echo-seeria kõlareid. Seadmete müügi pingerea tipus olid aga samuti Amazoni valmistatud Fire TV Stick telekapuldid.

Amazoni aktsia veetis kolmapäeva kerges miinuses ning sulgus viimaks 0,05% madalamal.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas