Pille Ivask • 26. juuli 2018 kell 14:33
Facebooki logo  Foto: Reuters/Scanpix

Facebooki aktsia avanes pea 19% miinuses

Facebook, kelle kvartalitulemused valmistasid eile investoritele pettumuse, alustas tänast börsipäeva sügavas miinuses – aktsia avanes pea 19% punases.

Ettevõte teatas eile pärast börsipäeva sulgumist majandustulemused, mis jäid oodatule alla. Facebook teenis möödunud kolme kuuga 13,23 miljardit dollarit tulu - Thomson Reutersi koondprognoosi kohaselt oodati sotsiaalvõrgustikult aga 13,36 miljardi dollari suurust sissetulekut. Samas suutis Facebook kasumiprognoosidest üle hüpata, teenides oodatud 1,72 dollari asemel 1,74 dollarit aktsia kohta. Mullu samas kvartalis oli aktsiakasum kõigest 1,32 dollarit.

Aktiivsete igapäevaste kasutajate arv eelmises kvartalis oli seevastu 1,47 miljardit ning jäi 20 miljoni võrra alla analüütikafirma FactSeti hinnangule. Kasutajate hulk üle maailma kerkis mullusega võrreldes 11%. Langus leidis aset vaid Euroopas, kus avaldas tõenäoliselt mõju tänavu jõustunud Euroopa Liidu andmekaitsemäärus (GDPR). USA aktiivsete igapäevaste kasutajate arv on püsinud pea samal tasemel juba möödunud aasta teisest kvartalist alates.

Numbrid ei rõõmustanud investoreid ning aktsia langes järelturul pea kohe 8%. Õige pea süvenes langus aga suisa 24%ni. Ühtlasi kadus Facebooki väärtusest eilsete tulemustega hoobilt 150 miljardit dollarit. Tegu on suurima päevase langusega USA börsi ajaloos.

Praegu on aktsia 18% miinuses, 178,33 dollaril.

Hetkel kuum