Yandex kasvatas taksoäri

Foto: Scanpix
Äripäev • 27. juuli 2018
Jaga lugu:

Vene suurim internetifirma Yandex avaldas kvartalitulemused, millest lähtub, et käivet on suudetud kasvatada ja kasumit mitmekordistada.

USA börsil noteeritud ettevõte kasvatas teises kvartalis möödunud aasta sama perioodiga võrreldes käivet 34%, ümberarvestatuna 472,8 miljonile dollarile. Huvitaval kombel oli Yandexi puhaskasum lausa suurem kui käive, kasvades kvartalis 857%, 531,1 miljonile dollarile. Selle põhjusena nimetas ettevõte kevadel alustatud ühisäri Sberbankiga Yandex.Marketi platvormil, mida plaanitakse arendada juhtivaks e-kaubanduse platvormiks. Kui Yandex.Market välja arvata, siis oli Yandexi puhaskasum hulga tagasihoidlikum, kasvades 27%, 80,9 miljonile dollarile.

Kõige suurema osa kasumist annab Yandexile jätkuvalt otsingumootori teenus. Samas on Yandexi suuruselt teine, taksoäri selgelt tõusuteel, kasvades möödunud aastaga võrreldes 426 protsenti. Kui esimeses kvartalis oli taksoäri müügitulu 3,1 miljardit rubla, siis teises kvartalis paisus käive enam kui 4 miljardi rublani – peaaegu sama palju tehti möödunud aastal taksoäris käivet terve aasta peale kokku.

Yandexi aktsia kukkus eile USA börsil 4,2 protsenti, 37 dollarile, järelturul asus aktsia aga tõusma. Seevastu Frankfurdis noteeritud Yandexi aktsia on täna tõusnud 3 protsenti, 33,4 eurole.

Jaga lugu:
Hetkel kuum