Äripäev • 31. juuli 2018 • 1 min
Jaga lugu:

Klaipedos Nafta kasvatas kasumit

Leedu ettevõte Klaipedos Nafta avaldas täna poolaasta tulemused, millele aktsia reageeris paariprotsendise tõusuga.

LNG-terminal Klaipedas  Foto: Postimees

Kuue kuu tulemustest lähtub, et käive on tõusnud peaaegu protsendi võrra, 52,7 miljonile eurole, puhaskasum aga lausa 38 protsenti 10,2 miljonile eurole. Võlg on pisut vähenenud: 20,1 miljonilt 19,5 miljonile eurole.

Klaipedos Nafta finantsjuht Jonas Lenkšas teatas, et head tulemused saavutati „negatiivseid faktoreid vältides“. Kasv tuleb suuresti ka ettevõttesisestest kärpeprogrammidest. Kokku haldasid Klaipeda ja Subaciuse terminalid poole aastaga 3,59 miljonit tonni naftatooteid. Kusjuures transiidikäibe kasv tuli suures osas tänu Valgevenele. Üldolukorrast tõi Lenkšas välja, et Läänemere idarannikul transiidi maht väheneb ning näiteks LNG-terminalis kahanes maht 7 protsendi jagu, 4,5 miljonile MWh-le, siis Klaipedos Naftale on abiks tooraine kõrgem hind.

Aktsia reageeris teatele 2,3% tõusuga, väärtpaber kallines 0,54 eurole ning lõunaks oli tegu ühe Balti börside enimkaubeldud aktsiaga.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt