• Jaga lugu:

  Metsä Boardi tulemused räsisid Helsingi börsi

  Jäädvustus Pärnusse rajatud Metsä Wood vineeritehase mullu augustis toimunud nurgakivi panekult.Foto: Madis Sinivee

  Soome kartongi- ja paberitootja Metsä Board ei tulnud kasumikasvust hoolimata toime börsi kõrgete ootustega ning pidi neljapäeval leppima aktsiate tugeva langusega.

  Metsä Boardi tegevuskasum jõudis möödunud kolme kuu jooksul 59,2 miljonini, ületades tublisti eelmise aasta 43,5 miljoni euro suurust saaki, ent jäi alla Factseti koostatud 62 miljoni eurose suurusele koondprognoosile. Ettevõtte puhaskasum aktsia kohta hüppas mulluselt 0,09 eurolt 0,13 eurole ning vastas seega täpselt analüütikute ootustele.
  Metsä Boardi juhatuse hinnangul pärssisid tulemusi seisakud ettevõtte tehastes ja peagi valmivate või uuendamist ootavate tootmiskompleksidega (nt Kemi tselluloositehasega) seotud kulud, samuti avaldas kasuminumbrile mõju oluliste ekspordiriikide - Norra, Rootsi ja Ühendkuningriigi - valuutade nõrgenemine. Järgmisel perioodil jäävad Metsä tulemused praegustega võrreldes tõenäoliselt samale tasemele.
  Kartongitootja B-aktsia ja A-aktsia kukkusid neljapäeval vastavalt 10,73% ja 10,63% madalamale. Helsingi börsi indeks (OMXH) vajus samal ajal ligikaudu 0,9% allapoole, reageerides ka ehitustehnika firma Ramirendi 8,13-protsendisele ja Finnairi 3,93-protsendilisele survele.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: ebanormaalsusest saab valulik normaalsus
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Finantsturud näivad ennustavat, et Euroopa pikaleveninud eksperiment negatiivsete intressimääradega on lõppemas. Seda, kas tõesti, ja milline on selle mõju majandusele, analüüsib SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Rõtovi ja Siimanni vihjed Toomase eelmiselt konverentsilt osutusid edukaks
Eelmisel investor Toomase konverentsilt Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi ning TalTechi finantsaruannete analüüsi õppejõu Paavo Siimanni jagatud aktsiavihjed tõid soovitusi järginud investoritele enamiku ideede puhul korraliku tootluse.
Eelmisel investor Toomase konverentsilt Äripäeva peadirektori Igor Rõtovi ning TalTechi finantsaruannete analüüsi õppejõu Paavo Siimanni jagatud aktsiavihjed tõid soovitusi järginud investoritele enamiku ideede puhul korraliku tootluse.
USA süüdistab Valgevene ametnikke piraatluses seoses Ryanairi lennuki intsidendiga
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
USA ametivõimud on esitanud neljale Valgevene valitsusametnikule lennukipiraatluse süüdistuse, kuna nad sundisid eelmisel aastal Leetu suundunud Ryanairi lendu maanduma Minskis, et arreteerida juhtiv opositsiooniaktivist.
Eesti Pagar vaidleb krooniajal saadud euroraha pärast tänini
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.
Eesti Pagar nõuab oma õigust habemega vaidluses, kus 2009. aastal EASilt saadud poole miljoni euro suurune riigiabi tunnistati hiljem ebaseaduslikuks.