Lauri Teder • 2. august 2018 kell 15:30

Metsä Boardi tulemused räsisid Helsingi börsi

Jäädvustus Pärnusse rajatud Metsä Wood vineeritehase mullu augustis toimunud nurgakivi panekult.  Foto: Madis Sinivee

Soome kartongi- ja paberitootja Metsä Board ei tulnud kasumikasvust hoolimata toime börsi kõrgete ootustega ning pidi neljapäeval leppima aktsiate tugeva langusega.

Metsä Boardi tegevuskasum jõudis möödunud kolme kuu jooksul 59,2 miljonini, ületades tublisti eelmise aasta 43,5 miljoni euro suurust saaki, ent jäi alla Factseti koostatud 62 miljoni eurose suurusele koondprognoosile. Ettevõtte puhaskasum aktsia kohta hüppas mulluselt 0,09 eurolt 0,13 eurole ning vastas seega täpselt analüütikute ootustele.

Metsä Boardi juhatuse hinnangul pärssisid tulemusi seisakud ettevõtte tehastes ja peagi valmivate või uuendamist ootavate tootmiskompleksidega (nt Kemi tselluloositehasega) seotud kulud, samuti avaldas kasuminumbrile mõju oluliste ekspordiriikide - Norra, Rootsi ja Ühendkuningriigi - valuutade nõrgenemine. Järgmisel perioodil jäävad Metsä tulemused praegustega võrreldes tõenäoliselt samale tasemele.

Kartongitootja B-aktsia ja A-aktsia kukkusid neljapäeval vastavalt 10,73% ja 10,63% madalamale. Helsingi börsi indeks (OMXH) vajus samal ajal ligikaudu 0,9% allapoole, reageerides ka ehitustehnika firma Ramirendi 8,13-protsendisele ja Finnairi 3,93-protsendilisele survele.

Hetkel kuum