Äripäev • 8. august 2018 kell 10:28

Grindeks kolib vanglasse

Grindeksi ravimivabrik Riias.  Foto: EPA

Läti börsifirma Grindeks kavatseb rajada Riias asuva endise Šķirotava vangla alale innovatsioonikeskuse, vahendas Dienas Bizness.

Ravimitootja Grindeks omandas endise vangla kinnistu juulis oksjonil, makstes selle eest 886 500 eurot. Ettevõtte esindaja sõnul rajatakse uude keskusse Grindeksi tootmishooned, mis peavad vastama teatud eritingimustele, samuti kerkivad sinna laborid ja kaasaegne logistikakeskus.

Lähiajal valmib ettevõttel põhjalikum plaan, mis hõlmab ka ümberkaudse ala korrastamist, ning siis selgub ka vajalike investeeringute summa.

Endisaegne Šķirotava vangla ei jää praegusest Grindeksi kontorist kuigi kaugele. Börsifirmal on plaanis kasvatada tootmismahte ning seepärast osaleski juulis vanglakinnistu oksjonil. 886 500 euro eest sai Grindeks endale 92 584ruutmeetrise kinnistu, millel asub kokku 22 viie- kuni 5456ruutmeetrist ehitist.

Riias asuv Šķirotava vangla lõpetas tegevuse 2014. aasta novembris, toona öeldi sulgemise põhjusena, et riigis on kinnipeetavate arv märgatavalt langenud ning pooltühja asutust pole mõttekas pidada. Vangla sulgemisest saadud kokkuhoid toob Läti riigile aastas 234 765 eurot.

Hetkel kuum