• Jaga lugu:

  Grindeks kolib vanglasse

  Grindeksi ravimivabrik Riias.Foto: EPA

  Läti börsifirma Grindeks kavatseb rajada Riias asuva endise Šķirotava vangla alale innovatsioonikeskuse, vahendas Dienas Bizness.

  Ravimitootja Grindeks omandas endise vangla kinnistu juulis oksjonil, makstes selle eest 886 500 eurot. Ettevõtte esindaja sõnul rajatakse uude keskusse Grindeksi tootmishooned, mis peavad vastama teatud eritingimustele, samuti kerkivad sinna laborid ja kaasaegne logistikakeskus.
  Lähiajal valmib ettevõttel põhjalikum plaan, mis hõlmab ka ümberkaudse ala korrastamist, ning siis selgub ka vajalike investeeringute summa.
  Endisaegne Šķirotava vangla ei jää praegusest Grindeksi kontorist kuigi kaugele. Börsifirmal on plaanis kasvatada tootmismahte ning seepärast osaleski juulis vanglakinnistu oksjonil. 886 500 euro eest sai Grindeks endale 92 584ruutmeetrise kinnistu, millel asub kokku 22 viie- kuni 5456ruutmeetrist ehitist.
  Riias asuv Šķirotava vangla lõpetas tegevuse 2014. aasta novembris, toona öeldi sulgemise põhjusena, et riigis on kinnipeetavate arv märgatavalt langenud ning pooltühja asutust pole mõttekas pidada. Vangla sulgemisest saadud kokkuhoid toob Läti riigile aastas 234 765 eurot.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.