• Jaga lugu:

  Börs: tariifid tõid kerge languse

  New Yorgi börs (NYSE)Foto: Scanpix / Reuters

  Neljapäeval näitasid USA tehnoloogiahiiud kena tõusu, kuid ei suutnud ära hoida energia- ja tööstusettevõtete odavnemisest tingitud kerget börsilangust.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine langes 0,29%, 25 509 punktini. Nasdaq Composite kerkis kõigest 0,04%, jõudes 7891 punkti tasemele. S&P 500 kaotas 0,14% ning lõpetas 2854 punktil. Tõsi, suurema osa päevast veetis S&P 500 tegelikult hoopis plussis, punasesse vajus indeks alles kauplemise viimaste minutite jooksul.
  Neljapäeval tõmbasid indekseid kõrgemale ülisuure turuväärtusega börsiliidrid nagu Apple (+0,79%) ja Amazon (+0,64%),  kuid kokkuvõttes avaldasid turule enam mõju energeetika ja tööstus, mille näitajad (.SPNY ja .SPLRCI) langesid vastavalt 0,89& ja 0,57%. Mõlemale sektorile andsid mõistagi hoobi Hiina äsja kehtestatud 25% tollimaksud paljudele USAst imporditavatele kaupadele, sh kütusele, terasetoodetele, sõidukitele ja meditsiiniseadmetele.
  Päeva üks tähelepanuväärsemaid langejaid oli reisiportaalide Booking, Momondo, Kayak jt omanik Booking Holdings, mille aktsia kahanes 5,02%, kuna juhatuse sõnul jäävad firma kolmanda kvartali tulud selgelt alla analüütikute prognoosidele.
  Pea sama suure kukkumise elas neljapäeval läbi ka elektriautode tootja Tesla (-4,83%), mida ei oota firma juhi väidetest hoolimata tõenäoliselt siiski eest börsilt väljumine.
  Väärtpaberi liikumisega võis seekord kindlasti rahule jääda aga voogedastusteenus Roku (+21,43%), mis suutis ületada analüütikute ootusi ning paisutada oma aktiivsete kasutajate hulka teises kvartalis lausa 22 miljoni võrra. Sarnase soorituse tegi ka arvustusportaal Yelp (+26,65%), mis teenis möödunud kvartalis rohkem käivet kui analüütikud eeldanud olid ning kergitas oma selle aasta üldist kasumisihti.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Andres Viia, Jüri Jõema: vajadus tarkvaraarendajate järele kasvab hüppeliselt
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Värske prognoosi kohaselt on info- ja kommunikatsioonitehnoloogia (IKT) valdkonnas lähiaastail näha tugevalt kasvavat vajadust tarkvara- ja IKT-süsteemide arendajate järele. Neil ametialadel on juba praegu märkimisväärne katmata vajadus, kirjutavad OSKA analüütik Andres Viia ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu nõunik Jüri Jõema.
Ekspress Grupp kutsub aktsionäre kinnitama optsiooniprogrammi
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Täna teatas Ekspress Grupp börsile, et ettevõtte juhatus teeb aktsionäridele ettepaneku võtta otsus vastu erakorralist üldkoosolekut kokku kutsumata.
Elmo Rent ja Telia toovad 5G tehnoloogia kaugjuhitavasse sõiduautosse
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
ELMO Rendi arendatav kaugjuhitavat tehnoloogiat kasutav lahendus võimaldab elektriauto kliendini toimetada ja vajadusel ümber parkida ilma juhi füüsilise kohalviibimiseta masinas. 5G võrku kasutades on auto ja kaugjuhtimispuldi vahel tekkiv viiteaeg minimaalne, mis parandab oluliselt reageerimisaega.
Mainorist lahkunud tippjuhid kohtusid Sõõrumaa juures
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.
Taasiseseisvunud Eesti ühe mõjukaima äripere Pärnitsate loodud Mainori kontsernis Ülemiste Cityt arendavate juhtide koosseisus toimusid mullu olulised muutused, kui ameti pani maha kaks juhatuse liiget.