• Jaga lugu:

  Kaubanduspinged panid nafta järsult odavnema

  Nafta puurtornFoto: Bloomberg

  Eilne Hiina ja USA kaubanduspingete teravnemine pani nafta hinna järsult langema, vahendab Reuters.

  Brenti toornafta odavnes eile enam kui 3 protsenti ja WTI kaotas 3,2 protsenti. Täna on hinnad stabiliseerunud ning barreli hind on vastavalt 72,52 ja 67,02 dollarit.
  Hiina teatas eile, et kehtestab 16 miljardi dollari ulatuses USA kaupadele 25protsendilised imporditariifid. Sinna hulka kuuluvad kütuse-, auto ja meditsiinitooted.
  Kaubanduspingete teravnemine mõjutab globaalseid turge ning investorid kardavad, et Hiina või USA majanduse aeglustumine vähendaks nõudlust toorainete järele.
  Praegu pakub hindadele mõningast tuge asjaolu, et USA uuendas Iraani-vastaseid sanktsioone. Enne novembrit need sanktsioonid Iraani naftatööstust ei mõjuta, aga USA president Donald Trump on öelnud, et võimalikult paljud riigid peaksid Iraanist nafta importimise ära lõpetama.
  USA Energia Informatsiooni Administratsioon teatas, et kohalikud naftavarud vähenesid viimasel nädalal 1,4 miljoni barreli võrra. Analüütikud ootasid 3,3 miljoni barreli suurust vähenemist.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Peep Siitam: palvetamine ja filosofeerimine talutavat elektri hinda ei too
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Tänasest soodsamat elektrienergiat võimaldavate justnimelt Eestis asuvate tootmisseadmete rajamist on takistanud eelkõige pime usk elektrituru viljastavasse mõjusse, kirjutab osaühingu Energiasalv Pakri juht Peep Siitam oma LinkedIni lehel.
Microsoft ostab megatehingus ühe maailma suurima mängutootja
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Microsoft teatas teisipäeval, et ostab arvutimängu “Call of Duty” looja Activision Blizzardi ligi 67 miljardi dollari eest. See on sektori seni suurim tehing, mis aitab Xboxi tootjal saada käibelt maailma suuruselt kolmandaks mängutootjaks, vahendab Reuters.
Venemaa firma tellib hiigeljäälõhkuja Soomest Vene omanikega laevatehaselt
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Helsinki Shipyard sai Venemaa firmalt tellimuse ehitada uus jäämurdja, mis on suurim diisel-elektri-jäälõhkuja, mis Soomes kunagi ehitatud, kirjutab Helsingin Sanomat.
Venemaa gaasijuhe kuumutab Saksamaa koalitsiooni lõhenemist
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.
Venemaalt Saksamaale kulgev gaasijuhe Nord Stream 2 on juba löönud kiilu Saksamaa ja USA vahele ja külvanud lahkarvamusi Euroopas. Nüüd, mil kasvab hirm, et Venemaa ründab Ukrainat, on sellest saanud tüliõun ka Saksamaa valitsuse sees, kirjutab Financial Times.