Mait Kraun • 9. august 2018 kell 10:25

Kaubanduspinged survestavad ka Euroopa aktsiaid

Frankfurdi börs  Foto: EPA

Ka Euroopa aktsiaturud on täna langemas ning peaaegu iga sektor on miinuses, sest geopoliitilised pinged on teravnenud, vahendab CNBC.

Kõige kehvemini läks energiasektori aktsiatel. Baasmaterjalidel läks kaubanduspingete teravnemise tõttu samuti kehvasti.

Hiina teatas kolmapäeval, et kehtestab 16 miljardi dollari ulatuses USA kaupadele 25protsendilise imporditariifi. Tegemist on vastumeetmega USA uutele tariifidele, mis hakkavad kehtima 23. augustil. Samal ajal otsustas USA kehtestada Venemaale täiendavad sanktsioonid, sest Moskvat süüdistatakse endise Vene spiooni Sergei Skripali mürgitamises Inglismaal.

Suurbritannia FTSE 100 indeks on täna langenud 0,6 protsenti, 7732 punktini. Prantsuse CAC 40 on kaotanud 0,3 protsenti ning kaupleb 12 645 punktil. Euro Stoxx 600 indeks on täna langenud 0,11 protsenti. Vahepeal oli indeks ka 0,6 protsendiga miinuses.

Täna teatas oma kvartalitulemused ka Adidas – tulemused olid oodatust paremad ning aktsia tõusis 8 protsenti.

Hetkel kuum