Rait Kondor • 21. august 2018
Jaga lugu:

Meditsiiniseadmete tootja Medtronici aktsia tõusis kõigi aegade tipptasemele

Medtronici tegevjuht Omar Ishrak 7. mail 2013. aastal Reutersi tervishoiukonverentsil.  Foto: Brendan McDermid/Reuters-Scanpix

Meditsiiniseadmete tootja Medtronic andis täna teada oodatust paremast kvartalikasumist, mis kergitas aktsiat4,9% ning tõstis aktsia hinna uuele kõigi aegade tipptasemele, vahendab Reuters.

Medtronici tulemusi aitasid kergitada suhkru- ja südamehaigetele mõeldud tarvikute müük. Medtronici tulemused on sarnased, kui teistel meditsiinitarvikute tootjatel, nagu Boston Scientific ning Baxter International, mis on samuti teatanud oodatust tugevamatest kvartalitulemustest.

Medtronici suhkruhaiguse seadmete üksus, mis valmistab insuliinipumpasid ja glükoositaseme jälgimisseadmeid, kasvatas müügikäivet lausa 27%. Kasvu taga oli peamiselt tema tehispankrease seadme suur kasutuselevõtt USA-s. Diabeediüksuse käive kasvas aastaga 572 miljoni dollarini.

Südame-veresoonkonna seadmete üksuse käive oli 2,81 miljardit dollarit, mis ületas analüütikute 2,77 miljardi dollari suurust ootust. Südame-veresoonkonna seadmete üksus toodab defibrillaatoreid, südamestimulaatoreid ning -pumpasid.

Medtronici puhaskasum kasvas 27. juulil lõppenud kvartalis 1,08 miljardi dollarini ehk 0,79 dollarini aktsia kohta eelmise aasta sama perioodi 1,02 miljardilt dollarilt ehk 0,74 dollarilt aktsia kohta. Erakorraliste kirjetega kohandatud aktsiapõhine kasum tuli 1,17 dollarit, mis oli kõrgem, kui analüütikute oodatud 1,11 dollarit.

Firma müügikäive aasta lõikes veidi langes 7,38 miljardi dollarini, kuid tuli siiski kõrgem, kui analüütikute oodatud 7,24 miljardit dollarit.

Medtronici aktsia on kaks ja pool tundi enne börsi sulgemist 5,7% plussis, kaubeldes 95,18 dollari peal. Täna jõudis firma aktsia teha uue kõigi aegade tipu 95,43 dollarit.

Jaga lugu:
Hetkel kuum