• Jaga lugu:

  JPMorgan: USA aktsiatel ei lähe enam teistest paremini

  JPMorgani Londoni peakorterFoto: Scanpix / Reuters

  USA aktsiaturgudel on viimasel ajal ülejäänud maailmast paremini läinud. See ei tohiks nii aga jätkuda, teatas JPMorgan Chase & Co.

  Arenevate turgude varad peaksid hakkama tõusma ning dollari hiljutine tõus vaibub. USA aktsiaturud jätkavad tõusu, aga jäävad teistele turgudele alla, kirjutasid investeerimispanga strateegid Marko Kolanovic ja Bram Kaplan. Alternatiivne stsenaarium, kus dollar tugevneb ja USA aktsiaturud langevad, on vähemtõenäolisem, nentisid nad.
  „Palju tõenäolisem tulemus on see, et investorid võtavad üldiselt riske juurde, sest globaalne majanduskasv on korralik, hinnatasemed on USAst väljaspool madalamad, Ühendriikide börsifirmad jätkavad aktsiate tagasiostudega ning USA valitsus kritiseerib kõrgemaid intresse ja tugevat dollarit. Lisaks sellele kasutab Hiina täiendavaid stimuleerimismeetmeid ja riigid peavad kaubandussõja üle läbirääkimisi,“ kirjutasid nad.
  USA aktsiatel on paremini läinud, sest kohalik majanduskasv on väga tugev, tehnoloogiasektor jätkab kiiret kasvu. Bloombergi maailma indeks on langenud tänavu 1,4 protsenti, S&P 500 indeks on samal ajal lisanud 7,1 protsenti.
  Tõsi, alternatiivset stsenaariumi, kus investorid hakkavad riske vähendama, ei saa eirata. Selle katalüsaatoriks võib olla näiteks Hiina ja USA kaubanduskõneluste karile jooksmine ja dollari tõusu jätkumine.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Liina Laas: mida ettevõtjad väliseksperte palgates tegelikult kardavad?
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Jutt, et välismaist IT-spetsialisti ei soovita turvariski tõttu palgata, võib olla hirmust või kogenematusest tingitud hädavale, kirjutab personali- ja finantstehnoloogia idufirma Deel Baltikumi regioonijuht Liina Laas.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu tippu
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Kulla hind tõusis enam kui kahe kuu kõrgeima tasemeni, sest Ukrainaga seotud geopoliitilised pinged ning aktsiate odavnemine panid investoreid turvasadamat otsima, vahendab Reuters.
Aasta ettevõtte Chemi-Pharmi finantsjuhi vaade kriisiga kohanemisele: Directo äritarkvara sai asendamatuks
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Sügisel 2021 Eesti aasta ettevõtteks kuulutatud keemiatööstusettevõte Chemi-Pharm on hiljuti seisnud vastamisi mitmete keeruliste olukordadega, mis on aga ettevõtet kokkuvõttes hoopis tugevamaks muutnud. Koroonakriisis kasvas nõudlus desinfitseerimisvahendite järele, kuid samamoodi tegi järsu hüppe ka rahvusvaheline konkurents pakendite ja tooraine turul, viies üles toorme hinnad. Chemi-Pharmi finantsjuht Merle Vacker jagab oma vaadet kriisis esile kerkinud väljakutsetele.
Kurioosne: enamus maailma krüptoäridest on registreeritud Eestisse Käive ulatub miljardite eurodeni
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.
Rahapesu andmebüroo värske raporti kohaselt on enamus maailmas tegutsevatest virtuaalvääringut pakkuvatest ettevõtetest registreeritud Eestis. Neil on miljoneid kliente ning käive ulatub 20 miljardi euroni. Samas toob järelevalve välja, et sektoris tegutsevatel ettevõtete on riskid maandamata.