Mait Kraun • 23. august 2018
Jaga lugu:

Alibaba tulemused panid aktsia tõusma

Alibaba Groupi iboks neljandal World Internet Conference'il Wuzhenis.  Foto: Scanpix

Alibaba aktsia hakkas täna tõusma vaatamata sellele, et majandusaasta esimese kvartali kasumi- ja käibenumbrid olid oodatust väiksemad. Ettevõtte erinevad ärid kasvavad ühtlaselt ning investorid jäid tulemustega rahule, vahendab MarketWatch.

Puhaskasum kahanes 7,65 miljardi jüaanini (1,16 miljardi dollarini). Aasta aega tagasi samal ajal teenis ettevõte 14,03 miljardit jüaani puhaskasumit. Kui ühekordsed mõjutajad välja jätta, siis tõusis kohandatud kasum aktsia kohta 1 protsendi, 8,04 jüaanini. FactSeti küsitletud analüütikud prognoosisid kohandatud kasumiks 8,28 jüaani aktsia kohta.

Käive kasvas kokku 61 protsenti, 80,92 miljardi jüaanini, analüütikud ootasid 81,37 miljardi suurust käivet.

Ettevõtte aktsia on täna eelturul tõusnud 3,2 protsenti.

Pilveteenuste äri käive tõusis ligi 100 protsenti, 4,70 miljardi jüaanini. Digimeedia ja meelelahutuse käive suurenes ligi 50 protsenti, 5,98 miljardi jüaanini.

„Suuremad ärid kasvavad väga kiiresti, olgu selleks tuumiku moodustav e-kaubandus, pilveteenuste äri või digimeedia ja meelelahutus. See näitab, et klientide kogemusse, toodetesse, tehnoloogiasse ja infrastruktuuri investeerimise strateegia töötab,“ ütles ettevõtte finantsjuht Maggie Wu.

Ettevõtte aktsia oli enne tänast langenud viimase kolme kuu jooksul 9,6 protsenti, S&P 500 on sama ajaga tõusnud 4,7 protsenti.

 

Jaga lugu:
Hetkel kuum