Microsoftil lasub korruptsioonikahtlus

Äripäev 24. august 2018, 15:41
Microsofti logo
https://www.aripaev.ee/storyimage/ea/20180824/BORS/180829794/AR/0/AR-180829794.jpg
Ainult tellijale

USA tehnoloogiaettevõttel Microsoftil lasub korruptsioonikahtlus seoses müügitehingutega Ungaris.

USA võimud uurivad, kuidas Microsoft müüs aastatel 2013 ja 2015 Wordi ja Exceli tarkvara Ungari edasimüüjatele, kes need omakorda ametkondadele edasi müüsid. Mõned tooted müüdi edasimüüjatele suure allahindlusega, kahtlustuse kohaselt uuritakse, kas hinnavahet kasutati ametnikele altkäemaksu maksmiseks.

Microsoft ütles, et peale kahtlustuste kerkimist alustati ettevõttes kohe uurimist ning võimudega tehakse koostööd. Samuti on peatatud koostöö nelja äripartneriga Ungaris.

Rida sarnaseid uurimisi on alates 2013. aastast tehtud viies riigis. Kümnendi alguses sisenes Microsoft mitmele uuele turule, sealhulgas väiksematesse ja keskmise sissetulekuga riikidesse nagu Ungari, kirjutab Wall Street Journal. Mõnel juhul kaasnes sellega legaalseid probleeme seoses Microsofti äripartneritega.

2013. aastal kirjutas Wall Street Journal, et Microsoft on uurimise all seoses Hiina, Rumeenia, Itaalia, Venemaa ja Pakistani äripartneritega, keda kahtlustati altkäemaksu andmises. Pole teada, kas need uurimised veel kestavad.

Aktsiat uudis oluliselt mõjutanud ei ole ning on sulgemishinna lähedal 107,55 dollariga.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. August 2018, 15:40

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing