Eestis pakutavad aktsiafondid tänavu miinuses

Istanbuli börs  Foto: SEDAT SUNA
Indrek Mäe • 27. august 2018 kell 3:00
Börsiuudised
Ainult tellijale

Enamik suuremate Eestis tegutsevate pankade pakutavatest aktsiafondidest on sel aastal teeninud miinust, probleeme nähakse eelkõige arenevatel turgudel, kuid ka börse vedanud Euroopas ja USAs.

„Suvi möödus aktsiaturgude jaoks närviliselt, eriti arenevale maailmale, mille võrdlusindeks MSCI EM on langenud alates juunist eurodes arvestatuna 6,2 protsenti,“ tõdes Trigon Capitali fondijuht Mehis Raud. Põhjustena nimetas Raud tõusvate intresside keskkonda maailmas, geopoliitilisi riske ning USA ajalooliselt kõrget hinnatasemet. „Sellele kõigele lisandus suve jooksul veel ka USA-Hinna tariifitüli, meie regiooni on aga enim puudutanud USA võimalikud sanktsioonid Türgi ja Venemaa vastu.“

Kui oled juba tellija, siis logi sisse!
    Hetkel kuum